Våra Grödor

Dessa grödor tillsammans är en unik kombination av protein grödor som näringsmässigt är optimala. Av produkterna kan köket hemma göra allt från bröd, pizza, pannkaka, våfflor, pannbiffar, köttfärssås, kakor, tårtor och allt är glutenfritt.

Under fliken recept kommer du att hitta våra egna recept och länkar till recept som vi hittat på nätet. Underfliken hälsa kommer vi med ett eget sammandrag av vad som finns i underlag samt en serie med länkar.

Våra grödor som odlas för jorden och hållbar odling

Dessa grödor hjälper det som lever i jorden, växterna som odlas, näringstillförsel i det cirkulära systemet att ta vara på det som finns i luften och binda det till jorden och jordlivet. På det sättet samlas CO2 till jorden under hela året, växtperioden och optimal nytta fås av luftens innehåll. Jordmekanismer har hela tiden näring och kan utvecklas. 

Oljerättika är en växt för uppsamling av kväve i den senare delen av växtperioden och bidrar med att hålla kvar kväveinnehåll i jorden till nästa odlingsperiod. På det sätt undviks att näring förs ut i vattendrag med dess negativa påverkan på våra sjöar och hav.

Övriga grödor odlas i komplement för att skapa en hållbar odling…

Ovan grödor är komplement och ett komplement i bröd och andra mixer. Kompletterar näringsinnehållet i maten.

Hampa har frön med den optimala relationen mellan Omega 3 och Omega 6. 

Hampa finns i den brödmix som ingår i Hasta Eco sortimentet. 

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER